Pages

Thursday, December 1, 2011

Masa yang berlalu begitu pantas

Ohhhh lebih kurang lagi sebulan dah nak melangkah ke tahun baru. Alhamdulillah da sethun enam bulan lah umur si Amani. InsyaAllah Ujung bulan atau awal tahun keluarla la plak adik Amani.

Alhamdulillah perkembangan Amani pun agak mengembirakan hati ibu dan ayah. Walaupun ibunya tak berapa larat sgt nak maintain sgt play n learn session ngn dia. Ibu buat selagi terdaya...

Tapi sekarang ni dia da pandai memilih apa yang dia suka...kalo dia tak suka tak pasal2 menjerit si Kecik tuh. So kdg2 nak dia learn something tgk mood dia jugak.

Kalau pegi play group pun dia da mcm otai. So nak cuti bersalin nih rasa cam sedih plak sbb dia pun akn cuti gi klas. Play group nih byk gak membantu develop social skill dia.

Sekarang ni tgh train dia utk hafal surah2 pendek plak. Dari Kecik memang selalu dengar kan dengan bcaan ayat al Quran,iqra',nasyid. Tapi sejak pandai memilih nih suka sgt nak dengar nursery rhymes aje. So sgt membimbangkan jugak....Tapi agak sejuk juga hati bile pandai dia cari telekung Dan sejadah n tiru cara bersujud. Kalau jumpa puzzle huruf jawi dia akan berlari ke ibu sambil Cuba menyebut. Dan bila nampak tulisan jawi dalam buku dia Akan tadah tangan untuk berdoa. Tapi bila time makan suh baca doa tak sempat okay...dia da sibuk nak makan.

Apa pun harapan ibu utk anak2 seimbang dunia n akhiratnya.....

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete